Bachelor of Fine Art

OVER

Op de middelbare school ben ik bij de lessen tekenen en handvaardigheid begonnen met kleine schetsjes en ontwerpjes. Dankzij grafische lessen op de sociale academie vergrootte mijn interesse. vanaf 1984 ben ik gerichter gaan tekenen en heb ik veel zwart-wit ontwerpen gemaakt. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een veelzijdiger kleurgebruik. Zo passeerden de primaire kleuren rood, blauw en geel de revue. Mijn werken zijn opgebouwd uit elementen uit de directe omgeving. Vooral de natuur – in het bijzonder het dierenrijk geeft mij oneindig veel inspiratie. Daarom komt het veelvuldig voor in mijn werk. 

Uiteindelijk besloot ik om het publiek op te zoeken met mijn kunst. Door deel te nemen aan exposities kon ik de reacties van de bezoekers zien, zowel in positieve als negatieve zin. Daarnaast is het geweldig om jezelf te kunnen profileren met je eigen werk. Het doet me veel om te zien hoe bezoekers aan mijn werken kunnen zien waar mijn interesses liggen. Sindsdien ben ik meer gebruik gaan maken van kleuren om vrolijkheid en frisheid uit te stralen. Met de vrolijke tinten probeer ik positieve associaties over te brengen op de kijker. De aanschouwer is voor mij een extra drijfveer in de verdere ontwikkeling van mijzelf en mijn kunst.

Om mezelf nog verder te ontwikkelen heb ik in 2010 mijn diploma Fine Art behaald aan Aki ArtEZ te Enschede. Hier ben ik erachter gekomen dat ik ook veel van mijn creativiteit kwijt kan in beeldende kunst. Zo probeer ik mij constant te verbeteren. Voor mijn kunst, voor de aanschouwer en voor mijzelf.